Kelpiestuds

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2012

Lydnadsklass 2 hägrar...långt i framtiden...

Av Åsa - 27 augusti 2012 06:57

Någonstans i bakhuvudet finns tanken på en start i Lk2 innan årets slut. Inte med sikte på ett förstapris, mer för att känna på momenten i tävlingsmässig situatuation: var är hålen? Men än så länge räcker det bra att plocka fram videokameran och filma alla momenten för att tydligt se svagheter och styrkor. En inventering:


Så här ser det alltså ut, hemma i trädgården. Varken ovanligt bra eller ovanligt dåligt, ganska exakt var vi står just nu.

Helhet: Jag är nöjd! Han ser glad och engagerad ut, leker bra, de momenten han kan väl utför han väl. Transporterna måste vässas ännu mer, och han måste bli uthålligare.


FF: Har verkligen gått framåt! Notera att jag har leksak i högerhanden, inte i hans synfält men ändå en krycka som ska bort. Bra fokus, fina halter, OK position, tränger lite och hoppar i språng marsch. Jämfört med bara ett par månader sedan: ENORM förbättring!

Läggande: Syns tydligt att vi måste träna position i starten - jag måste veta när han sitter med vikten helt rakt för att kunna få bort den lilla "loven" som han gör. Läggandet behöver vässas lite, återgången har gått tillbaka till "vända bort huvudet". Annars kan han ju momentet som sådant.

Inkallning: Mer fart, mindre skutt! Mycket nöjd med att ingången fortfarande är helt utan bodyslam. Ibland fungerar en enkel lösning! (Jag håller mina händer lite längre bak).

Rutan: Tja...han tycker ju att det är ROLIGT iaf! En klar förståelse för att han ska lämna mig och ställa sig...någonstans :) Nu blir det hårdträning på att flytta rutan, skicka från olika vinklar, och fortfarande mycket "springa rakt igenom" för att få honom flackare. Samtidigt måste jag träna stoppet, han kan lätt ta ett tremeterssprång i själva ställandet och placera fyra tassar förbi rutan. Hmmm...fundera...

Apportering: Jag är fruktansvärt nöjd med hur långt vi har kommit! Detta är INTE ett självklart moment någonstans. Än så länge är det fortfarande ett tygben som apporteras, men bra fart ut, bättre fart in, fångar upp direkt om han råkar tappa (händer väldigt sällan), säker ingång med DK från mig som så klart ska bort, bra hållande. Det går framåt!

Hoppet: Tack och lov ett säkert och omtyckt moment - vi tränar det sällan pga hans höfter. Jag behöver hitta rätt avstånd till hindret, träna på fullhöjd någon gång, men det sitter.

Fjärren: OK, jag chansade en del. Första gången jag kör fjärren i någon sorts kedja, och första gången jag kör helt moment. Han gör det OK, DK på första sittet, men det märks att han inte alls är färdig för denna nivån på detta momentet. Notera hur han följer lövet som faller bakom honom...jag skojar inte när jag säger att han är störningskänslig! Mer grundträning med störning, mer kedjeträning, och punktmarkera första uppsittet på upp till 10 meter. Och lägg till TL bakom. Med tanke på vlka oväntade problem vi haft med momentet är det ändå helt OK!


Som sagt - en hel del att jobba med innan det är i närheten av startklart, men det känns ändå som att vi går stadigt åt rätt håll!

 
 
Ingen bild

Vivi-Anne

27 augusti 2012 21:53

Vill bara säga TACK för att du delar med dej och ge mej så mycket inspiration.

Ha det bra
Vivi-Anne

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 23 september 2018 08:02

Nu har vi bott här i sex veckor. Det känns fortfarande som semester...   Saker och ting har börjat hitta sina platser. Lite i taget märker vi vilka områden som fungerar, och vilka som behöver omorganiseras. Det känns skönt att faktiskt kunna kons...

Av Åsa - 13 september 2018 08:49


Visste du att titlar inom hundvärlden inte är skyddade?    Det innebär att vem som helst kan kalla sig "hundtränare", "hundinstruktör" och till och med "hundpsykolog".  Det innebär att det är en djungel för hundägare att sålla bland hemsidor oc...

Av Åsa - 20 augusti 2018 19:57

Nu är snart ett antal månaders jobb över - imorgon lämnar vi över nycklarna till vårt gamla hus och bor fullt ut i Friheten. Det är det vi kallar vårt nya hus - Friheten. Jag bestämde redan vid nyår att detta året skulle ha tema Frihet, eftersom ja...

Av Åsa - 2 augusti 2018 07:24


Då vaknar hon till liv, kelpan.   Hon må ursprungligen vara från australien, men värmen är inget för henne. Hon fäller ur sin underull i stora tussar, ligger med magen mot golvet i hallen (svalaste rummet), eller hittar fläcken på golvet där ac:n...

Av Åsa - 25 juli 2018 07:24


Jag märker på mina egna hundar att de påverkas av den långvariga värmen, så här kommer en sammanställning av tips för att din fyrbening ska fortsätta vifta på svansen! Promenera främst morgon eller kväll, när solen står lägre och det blivit (pytt...

Ovido - Quiz & Flashcards