Kelpiestuds

Alla inlägg den 17 augusti 2013

Av Åsa - 17 augusti 2013 09:59

De senaste veckorna har det varit mycket...äntligen lite tid att andas, och tack vare mina vänner har jag fått en hel helg för att ladda batterierna. Och hur kan man använda tiden bättre än att dokumentera vad som hänt i Prinsessans liv?


Hon har varit med i Norrköping, och bott på vandrarhem. Hälsa på folk, gå promenad längs stranden, gå promenad längs joggingspåret (matte gick vilse...), titta på joggare, jaga joggare (inte så långt), hälsa på nya hundar, och träna lite med publik. Och så leka med Valle kl 5 på morgonen, i en stuga som delades med tre andra...


Hon har skolats in på Realgymnasiet (det är där all min energi lagts senaste veckorna), och bor numera i det blivande hundrummet på undervåningen tillsammans med Valle och Mårran medans jag jobbar. Springa i tunnlar som byggs av måååånga stolar staplade och ställda intill varandra, hälsa på alla man möter, vägra att kissa på gräset utomhus (det regnade och Prinsessrumpan kan uppenbarligen inte bli blöt), istället kissa inne och med flit missa utlagda tidningar, istället strimla sagda tidningar till konfetti, driva Mårran och Valle att bryta sig in på toaletten, samt förenkla för matte att få en bra förstakontakt med sina nya kollegor. Och hångla med både IT-killen och byggjobbarna.


Hon har träffat Maria Brandel och träningsgänget, och sin storebrorsa Zuko från Polen - träningsfilm kommer senare. Jag säger bara lycka!


Hon har börjat valpkurs på Rplus hundskola i malmö, för att få lite social träning, stadsträning, och lite grunder (som matte har en tendens att faktiskt glömma bort att träna). Stolt matte konstaterar att hon är lagom framåt och social, mycket klok i hundmöten, och har en ENORM arbetsmoral! Jobbar man så jobbar man, STÖR EJ! Som sagt...lycka...


Hon har varit med som passiv kurshund, för att inte driva övriga familjemedlemmar till vansinne när jag inte är hemma, och med ganska milda protester snällt somnat i sin bur under teorin och hjälpt till både som störning och BAT-träningshund.


Och när övriga hundar hamnar i komasömn på soffan efter en dag i skolan - då kommer hon och frågar vad vi ska hitta på nu?

Hon ÄR fantastisk!


         

Ovido - Quiz & Flashcards